De Zuiderhoeve wordt omgeven door weilanden en akkers met graan, bieten en aardappels. De boerderij ligt achter achter de duinen bij Dishoek, maar ook op fietsafstand van de plattelandsteden Middelburg en Vlissingen. Alle voorzieningen dus binnen bereik, maar geen last van de drukte die daar vaak bij hoort. De boerderij valt onder Koudekerke, één van de dorpskernen in de gemeente Veere. In Koudekerke zijn o.a. een warme bakker, maar ook supermarkten te vinden.

Middelburg is de grootste plaats in de omgeving, je kunt er goed winkelen of de markt bezoeken. Dwalend door de historische binnenstad kun je in de middeleeuwen wanen, loop bijvoorbeeld eens over het Abdijplein. 

Je kunt er ook de oude abdijtoren (de lange Jan) beklimmen. Bij helder weer kun je dan Engeland en ook België zien liggen. Onderaan de Lange Jan bevindt zich het Zeeuws Museum, zeer de moeite waard. Dat geldt trouwens voor het hele centrum van Middelburg, met de eeuwenoude huisjes en kronkelige straatjes. Vlissingen, een stad met een heel ander karakter, ligt een kilometer of zeven verderop. Daar is de boulevard langs de zee een echte trekpleister (zeker als het hard waait!). In beide steden vind je musea en theaters. In Vlissingen kun je bij Cinecity terecht voor theater, horeca en een groot aanbod aan films.

Zon, zee en strand
En dan zouden we bijna het strand en de zee vergeten, zo onlosmakelijk zijn die verbonden met dit Zeeuwse schiereiland. Brede witte zandstranden met mooie duinen – behalve bij Westkapelle, op het meest westelijke puntje van Walcheren, waar in 1944 de duinen werden gebombardeerd door de geallieerden, om de Duitse bezetters aan te sporen te vertrekken. Daar ligt nu een stevige dijk. Door en over de duinen ligt een prachtig wandelpad, dat beurtelings uitzicht biedt op zee en op het binnenland. Op de stranden rondom het eiland staan tientallen strandpaviljoens, waar je prima een hapje kunt eten – binnen of buiten. Het strand van Dishoek ligt het dichtst bij Boerderijcamping Zuiderhoeve, met strandpaviljoen Kaapduin. O ja: wist u dat Koudekerke gemiddeld de meeste zonuren van Nederland heeft? Veel meer informatie over Koudekerke vind u hier.

De omgeving was last modified: januari 1st, 2023 by Sjaak Aarnoutse